Projekti

Večgeneracijski center Posavje

Večgeneracijski center Posavje je program, ki ga izvajamo v sodelovanju s partnerskima organizacijama (Ljudska univerza Krško - prijavitelj, Zavod za podjetništvo, turizem in mladino Brežice) v posavski regiji. Družinski inštitut Zaupanje izvaja aktivnosti v občinah Sevnica in Radeče.

Preberi več

Projekt Rast(išče) sreče

Otroci in mladostniki vse starosti so tako v šoli, kot tudi izven njenih zidov izpostavljeni raznovrstnim izzivom, od uspešnega opravljanja šolskih obveznosti, do vzpostavljanja in ohranjanja dobrih odnosov s svojo družino, prijatelji in šolskim osebjem. S projektom Rasti(išče) sreče, želimo otroke in mladostnike opremiti z orodji, da bodo te izzive uspešno premagovali. Predvsem želimo dodatno opolnomočiti otroke in mladostnike, ki se zaradi različnih vzrokov (slabša učna uspešnost, nižja samobodoba, otežena regulacija čustev …) težje spopadajo z vsakdanjimi situacijami..

Preberi več

Močni povezani in učinkoviti - za večjo vključenost vseh

Projekt se je oblikoval v sodelovanju nevladnih organizacij v Posavski regiji, ki temelji na večji vključenosti ranljivih skupin. Gre za konzorcij, ki ga oblikujejo Družinski inštitut Zaupanje, LIJAmedia – Zavod za medijsko produkcijo in izobraževanje, Mladinsko društvo Bistrica ob Sotli, Društvo gluhih in naglušnih Posavja, Zavod Dobra družba, regionalno stičišče NVO Posavja in Zavod EMMA – center za pomoč žrtvam nasilja.

Preberi več

Približajmo znanost mladim

Raziskovalni projekt »Približajmo znanost mladim« je inovativen in znanstveno usmerjen program za mlade, ki omogoča izkušnjo raziskovalnega procesa na področju medosebnih odnosov. Teme raziskav so izbrane skupaj z mentorjem glede na zanimanje mladih.

Preberi več

Pretekli projekti

Preventivni mozaik Posavja

Za pravilno delovanje tega spletišča se včasih na vašo napravo naložijo majhne podatkovne datoteke, imenovane piškotki. Sistemski piškotki, ki so nujni za delovanje, so že dovoljeni. Vaša izbira pa je, da dovolite ali zavrnete piškotke analitike in trženja, ki nudijo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejšo uporabo strani in prikaz ponudbe, ki je relevantna za vas. Preberi več