Individualna terapija

V individualno terapijo se vključi posameznik, ki se želi spoprijeti s svojo čustveno ali medosebno stisko v varnem odnosu s terapevtom. Terapevtska soba in odnos s terapevtom za vključenega posameznika predstavlja varen prostor za pogovor o svojem doživljanju, čustvih, odnosih in želenih spremembah.

Relacijski terapevt je v terapevtskem odnosu nekdo, ki se zanima za notranji svet drugega in mu s svojimi rahločutnimi odzivi ter strokovnim znanjem pomaga k boljšemu spoznavanju lastnih čustev in k ozaveščanju notranjega modela odnosov, ki ga nosi s seboj. Skupaj z uporabnikom želi razumeti, zakaj ta oblikuje takšne odnose, v katerih prihaja do stiske.

 

 

Uporabnik terapije se v času terapevtskega procesa globlje spozna, naveže stik s seboj in terapevtom. Odnos s terapevtom postane nekakšna izkušnja varnosti, ki jo posameznik prenese v svoje vsakodnevne odnose, v katerih se počuti bolj sproščenega in ustvarjalnega, zaživi bolj zdrave razmejitve, prekine negativen začaran krog določene čustvene dinamike ter bolje razume svojo notranjo motivacijo.


Za pravilno delovanje tega spletišča se včasih na vašo napravo naložijo majhne podatkovne datoteke, imenovane piškotki. Sistemski piškotki, ki so nujni za delovanje, so že dovoljeni. Vaša izbira pa je, da dovolite ali zavrnete piškotke analitike in trženja, ki nudijo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejšo uporabo strani in prikaz ponudbe, ki je relevantna za vas. Preberi več